• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

miércoles, 22 de junio de 2016

ARA TOCA TARRAGONA

El Consell Nacional d'Obres Missionals Pontifícies ha decidit que la Archidiócesi de Tarragona sigui
aquest any la seu "principal" de la Jornada Missionera del Domund.
La Jornada del Domund, promoguda per l'Obra Pontificia de la Propagació de la Fe des de l'any 1926, es celebrarà el diumenge 23 d'Octubre a tot el món. Abans d'aquesta data, Tarragona acollirà del 3 al 12 d'Octubre un conjunt d'actes que donaran a conèixer la història del DOMUND -que aquest any celebra el seu 90 aniversari-, i la tasca dels missioners enviats per les seves respectives esglésies locals a anunciar l'Evangeli per tot el món. Conferències, exposicions, vigílies d'oració o espais d'intercanvi d'experiencies seran alguns dels actes programats per a aquests dies.
Durant tota la setmana hi haurà una exposició permanent titulada "EL DOMUND AL DESCOBERT", al Centre Tarragoní El Seminari, on a través de diferents espais es descobriran els origens d'aquesta Jornada, els missioners/eres, la realitat de la missió en les diòcesis catalanes i la cooperació missionera.
Entre altres activitats de la setmana, el dijous dia 6 tindrem una taula rodona on varies persones, el P. Salvador Romano, missioners i administrador diocesà de la Diòcesi de Pala (Chad), y D. Fernado Giménez, Vicesecretario de Asuntos Ecomómicos de la Conferencia Episcopal Española, ens parlaran de com arriben els donatius del Domund des de la nostra butxaca fins a les mans dels missioners.
També el divendres 7 i organitzat pels joves es celebrarà "La nit jove del Domund", trobada juvenil compatible en la convivència, el testimoni i la dimensió lúdica en que els joves puguin conviure en un clima agradable i missioner.
El dilluns, dia 10 d'Octubre, la jornada es dedicarà a compartir la tasca dels missioners/eres nascuts a Catalunya que han estat enviats per les seves esglésies particulars.
Com acte de cloenda, el dimecres dia 12, festivitat de la Mare de Déu del Pilar, es celebrarà una eucaristia a la Catedral, fent present l'esperit missioner i agraint a la Verge per la labor de tants i tants missioners i missioneres que han partit de la nostra terra per compartir la seva vida amb els més necessitats d'aquest món.